Saturday, 1 January 2011

Nytt voldtektsår?
Jeg kommer ikke til å lytte til Jensemanns nyttårstale.
Ikke fordi at hans ord som statsminister i Norge ikke betyr noe, for det gjør de jo, men fordi vi alle sammen vet på forhånd hva han vil si.
Skamløst sjølskryt er vel greie stikkord her, fra mannen som fremstår som evig labbende i skisporet (hvilket kunne forklare den dårlige politikken hans)

Nei lytt da mye heller til denne dama HER)))

Hun skriver en fin kronikk der hun gjør folkets jobb med å ta språket tilbake fra maktens nytale.
Hele kronikken dirrer av den samme fortvilelsen som antageligvis er fremtredende under enhver voldtekt: Skal dette her aldri ta slutt?

Og som i filmen "De tiltalte" med Jodie Foster, så tar også kronikken et oppgjør med dem som står på sidelinjen og heier på, så vel som monstrene som deltar.
Ja for hun kaller dem jo monstre; da de voldtatte kunne ikke brydd seg mindre om voldtektsmannens tidligere opplevelser i livet; voldtekten skjer i nåtid.

Hun snakker også om voldtekt i det norske folkets tradisjonelle betydning av ordet, og snakker ikke om voldtekt i statsfeministenes sære og forskrudde definisjoner og perspektiver.

Kronikken avkler justisminister og utenriksminister, begge to, der de påstår at økt frekvens av anmeldelser ikke betyr økt frekvens av forbrytelsen.
(En svært merkelig påstand)

Hun spør: Betyr en senere nedgang i anmeldelsene da at forbrytelsene egentlig ikke minker i omfang også?

Arbeiderpartiet skifter tydeligvis logikk etter hva som er opportunt for Arbeiderpartiet, og det visste vi jo i fra før, men her blir det overtydelig.

Jeg slutter meg ubetinget til kronikkens aller beste del:

"Folket ber om en grunnleggende, helt elementær menneskerettighet: Å være herre over egen kropp. Det bes om en regjering som slår hardt ned på dem som bryter denne menneskerettigheten gjennom å fysisk, emosjonelt og psykisk drepe dem. Det bes om at de politikere som forsømmer sin plikt ved la dette skje, gjennom å bevare de pinlige domfellingsstatistikkene og forstyrrende lave strafferammene, om å fratre sin rolle som maktutøver og politiker forøvrig."

La oss alle sammen håpe at 2010 ble det siste norske voldtektsåret.
Vi som er kristne får be til vår øvrighet; dere sekulære får plage Arbeiderpartiet....

No comments:

Post a Comment